COVID-19

Annulatie verklaring

Na alle opties te hebben overwogen en naar aanleiding van de laatste opmerkingen van de regering aangaande de beperkingen als gevolg van de COVID-19 uitbraak is het met grote spijt dat we de annulatie van de Eventing Waregem editie 2020 aankondigen.

Hoewel we diep teleurgesteld zijn dat we ons evenement, dat we reeds planden en voorbereidden, niet zullen laten doorgaan, gaat onze absolute prioriteit naar de gezondheid en veiligheid van onze sponsors, bezoekers, deelnemers, exposanten, officials, medewerkers en vrijwilligers.

We wensen jullie het allerbeste toe in deze onzekere tijden en kijken er alvast naar uit jullie te verwelkomen op onze volgende editie die zal doorgaan van donderdag 9 september tot en met zondag 12 september 2021.

EVENTING

Paard en ruiter nemen gedurende meerdere dagen deel aan de wedstrijd, telkens in een verschillende discipline of fase.

Eerst moeten paard en ruiter een dressuurproef afleggen, waarin gehoorzaamheid, discipline, nauwkeurigheid en elegantie bewezen worden.

Daarna nemen ze deel aan een springproef of jumping, ontworpen om hun lenigheid en nauwkeurigheid op snelheid te testen.

Tenslotte moeten ze nog voldoende fit en atletisch zijn om een cross-country parcours af te leggen, waarin vaste natuurlijke hindernissen gesprongen worden binnen een vastgestelde tijd.

De Ground Jury draagt de uiteindelijke verantwoordelijkheid om te oordelen over de drie fases van de competitie.

De Afgevaardigde Dierenarts is verantwoordelijk om te verzekeren dat de FEI-reglementen worden nageleefd, de paarden fit zijn en in staat deel te nemen aan alle fases van de wedstrijd.